«ΜΑΖΙ!» για το Περιβάλλον είπαν οι Δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Τις δυνάμεις τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ένωσαν οι Δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού και ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», σε μια συμβολική δράση με διττό νόημα: να καταδείξουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινή υπόθεση για όλους και ότι μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε λίγα, αλλά μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Η κοινή δράση, στην οποία συμμετείχαν σύλλογοι και φορείς των Δήμων, περιελάμβανε καθαρισμό στην είσοδο του Πάρκου στη συμβολή των οδών Λ. Φυλής και Καπετάν Βέρα, ενώ πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Στο επίκεντρό της ήταν η επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης του οικοσυστήματος, μέσα από μικρές καθημερινές ενέργειες των πολιτών, καθώς η έλλειψη υγιών οικοσυστημάτων εμποδίζει τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και οδηγεί σε κλιματικές αλλαγές, καταστροφικές για όλους.

«Είναι προφανές ότι δε μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Μπορούμε όμως να κάνουμε πράσινες τις πόλεις μας, να προωθήσουμε την ανακύκλωση, να εστιάσουμε στον Άνθρωπο. Μπορούμε να είμαστε ενεργοί, για να είμαστε ήσυχοι» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν οι Δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» Σταύρος Ζωγραφάκης.

 

Μοιράσου την σελίδα