Ενημέρωση προς τους δημότες

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας «Μήδεια».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την επέλαση του χιονιά.

Ενημερώνουμε ότι σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους για τη φιλοξενία – προστασία πολιτών από το δριμύ ψύχος, στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-  Καματερού ορίζονται  οι  κάτωθι χώροι: 

1.Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων Ν. Πλαστήρα  κ΄ Κλεισούρας 2, Άγιοι Ανάργυροι,   ώρες  8.00 – 8.00 μμ. . Τηλέφωνο  επικοινωνίας 2102690170. 

2. Κεντρικό ΚΑΠΗ Καματερού,  Θεσσαλονίκης 36 &Β. Γεωργίου 13  Καματερό, ώρες  8.00 – 8.00 μμ,  τηλ. επικ.: 2132039946

3. Αίθουσα προσωπικού, Δημοτικό Αμαξοστάσιο Καματερού, Ιφιγένειας και τέρμα Γληνού, ανοιχτό 24 ώρες.

Η  λειτουργία  των  παραπάνω χώρων  θα ισχύσει για  όσο  διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Ακόμη:

•      Συστήνεται ομάδα παρέμβασης (street work) για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών  πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης.  

•      Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τους εξυπηρετούμενους της Υπηρεσίας Βοήθεια στο Σπίτι, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, για την εξασφάλιση της ασφάλειάς τους και της επάρκειας τους σε είδη πρώτης ανάγκης.

•      Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή πορεία των εμβολιασμών κατά του covid, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού είναι σε ετοιμότητα να μεταφέρει όποιον κάτοικο δυσκολεύεται να φτάσει σε εμβολιαστικό κέντρο για το προγραμματισμένο ραντεβού, λόγω κακοκαιρίας.

Οι προσερχόμενοι  στους παραπάνω χώρους  θα πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα  μέτρα ατομικής προστασίας.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Τσίρμπας: «Προτεραιότητά μας  σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, αποτελεί η προστασία των ευπαθών ομάδων πολιτών και η κάλυψη των βασικών βιοτικών τους αναγκών. Επειδή κανένας πολίτης δεν μπορεί να βρίσκεται  απροστάτευτος στο δρόμο, η Κοινωνική Υπηρεσία απλώνει ένα δίχτυ προστασίας για όλους».

Την ευθύνη για το συντονισμό των δράσεων την έχει ο  Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής  κ. Πότσης Ζήσης.

 Οι θερμαινόμενοι χώροι λειτουργούν με την υποστήριξη προσωπικού από την Διεύθυνση  Πολιτισμού – Αθλητισμού και τη Διεύθυνση Πρασίνου. 

  Η Κοινωνική Υπηρεσία λαμβάνει τα αιτήματα των κατοίκων στα  ακόλουθα τηλέφωνα:

•      2132039930 ( παλιό Δημαρχείο Αγ Αναργύρων)

•      2132039946 ( Δημαρχείο Καματερού).

   Τηλέφωνα  επικοινωνίας  σε περίπτωση ανάγκης:

-6936517460  Βαβλαδέλης Δημήτρης, Αντιδήμαρχος   Πολιτικής Προστασίας

-6973023817 Πότσης Ζήσης, Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Μέριμνας

 

Μοιράσου την σελίδα