Τμήμα Κεραμικής - Κοσμήματος-Βιτρώ

Κεραμική:
Η Κεραμική είναι μια πανάρχαια τέχνη που χωρίς διακοπή ασκείται περίπου από το 1000πΧ μέχρι σήμερα. Στις μέρες μας προτείνεται για καλλιτεχνική δημιουργία εν αντιθέσει με την αρχαιότητα που κατά κύριο λόγο κατασκεύαζαν σκεύη, όπως αγγεία και διάφορα άλλα χρηστικά αντικείμενα. Οι Αγγειοπλάστες πέτυχαν μια πολύ σημαντική, στην Ιστορία της Κεραμικής Τέχνης επινόηση, να μεταβάλλουν τα πορώδη κεραμικά σε αδιάβροχα. Η επινόηση αυτή είναι η τεχνική της Υάλωσης.

Κόσμημα:
Η ιστορία του κοσμήματος ξεκινά από πολύ παλαιά. Από την Προϊστορική ακόμη εποχή, ο πηλός, οι πέτρες, τα όστρακα και τα κόκκαλα έγιναν τα πρώτα στολίδια των ανθρώπων. Αναπτύχθηκε στην Μεσοποταμία, Αίγυπτο και στους Έλληνες την εποχή των μετάλλων (χαλκός, σίδηρος, χρυσός, ασήμι κ.λ.π).
Οι τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων περιλαμβάνουν όλα τα βασικά στάδια της δημιουργίας ενός κοσμήματος (κόψιμο, λείανση, δέσιμο πέτρας κλπ) η μέθοδος του κεριού (Μικρογλυπτική), κατασκευή κοσμήματος από σύρμα και διακόσμησή τους με σμάλτα (ψήσιμο στο καμίνι) κλπ.

Βιτρώ:
Το Βιτρώ είναι χρωματισμένο γυαλί που χρησιμοποιείται για να κατασκευάζει κανείς διακοσμημένα παράθυρα ή άλλα αντικείμενα, τα οποία διαπερνά το φως. Η λέξη Βιτρώ είναι γαλλική (vitrail, vitraux) και καθορίζει μια σύνθεση που αποτελείται από χρωματιστά ή ζωγραφιστά κομμάτια γυαλιού, που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με βέργες από μολύβι. Επίσης έχουμε την τεχνική Τίφανυ, που αποτελείται από χαλκοταινία αυτοκόλλητη και περισσότερο την χρησιμοποιούμε σε αντικείμενα ελαφριάς κατασκευής όπως λάμπες κλπ.


 

 Πληροφορίες Εγγραφών


  8:00 - 14:30  -  Τηλ: 213 2039982 

 

Μοιράσου την σελίδα