Στα «πορτοκαλί» για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών

Στα πορτοκαλί «ντύθηκε» το Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου» σε μία συμβολική κίνηση για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

 

Σταύρος Τσίρμπας: Στέλνουμε το δικό μας μήνυμα για ένα μέλλον πιο αισιόδοξο, απαλλαγμένο από την έμφυλη βία

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού μέλος του δικτύου #SDG17Greece συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε καίρια σημεία με το Πορτοκαλί των Ηνωμένων Εθνών» για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών την 25η Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας: «Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών φωτίσαμε το Πολιτιστικό Κέντρο «Σπύρος Αποστόλου με το πορτοκαλί, το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Δίνουμε και εμείς το δικό μας μήνυμα για έναν κόσμο με σεβασμό στις γυναίκες και ένα μέλλον πιο φωτεινό και αισιόδοξο απαλλαγμένο από την έμφυλη βία».

Η γενική συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, λαμβάνοντας υπόψη τα σοκαριστικά στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα.

Ο περιορισμός στις μετακινήσεις και ο εγκλεισμός των ανθρώπων στο σπίτι για τον έλεγχο της πανδημίας, λόγω του κορονοϊού, επέφεραν ανησυχητική αύξηση στη βία κατά των Γυναικών, των ηλικιωμένων και των παιδιών.

 

• Πάνω από 600 εκατομμύρια γυναικών ζουν σε χώρες όπου η ενδοοικογενειακή βία δεν απαγορεύεται.

• Πάνω από το 50% των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης συνέβησαν σε κορίτσια κάτω των 16 ετών

• 250 εκατομμύρια γυναικών έχουν παντρευτεί πριν την ηλικία των 15 ετών

• 200 εκατομμύρια γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

• Ενώ στη χώρα μας, κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση καταγγελιών , στη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Μοιράσου την σελίδα