Λήψη μέτρων από την Κοινωνική Υπηρεσία

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού δίπλα στους δημότες του

Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μένουμε Σπίτι»,  Προστατεύουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη

           

           Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της πόλης, με αφορμή την ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας  του  κορονοϊού. Το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» είναι η ασπίδα προστασίας που πρέπει όλοι να υψώσουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες.

            Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού Σταύρος Τσίρμπας τόνισε: «Προτεραιότητα μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι  η  προαγωγή  της  υγείας  και η ικανοποίηση των βασικών  αναγκών  των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.  Οι Κοινωνικές μας Υπηρεσίες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή  της για την  προάσπιση της υγείας  των κατοίκων της πόλης, μέσα από διευρυμένο ωράριο  εργασίας. Χρειάζεται όλοι μαζί  δημοτική αρχή, εργαζόμενοι, εθελοντές και πολίτες να δημιουργήσουμε μια  ασπίδα προστασίας για όσους μας χρειάζονται”.

            Ειδικότερα,  η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού,  έχοντας ως βασική προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι  ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού,   ενισχύει  τις δράσεις  κατ΄ οίκον για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα,  παρέχοντας:

 

·         Κατ΄ οίκον Νοσηλευτική φροντίδα και Οικογενειακή Βοήθεια σε μοναχικούς και οικονομικά αδύναμους  κατοίκους.

·         Εξυπηρέτηση σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης  στους  κατοίκους  που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν  από το οικογενειακό τους περιβάλλον.   

·         Αγορά αγαθών πρώτης ανάγκης. στους  κατοίκους  που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν  από το οικογενειακό τους περιβάλλον.   

·         Χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης  για τους δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου.

·         Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στους  ενήλικους  κατοίκους της πόλης  μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, οι πολίτες που ενδιαφέρονται για τις παραπάνω υπηρεσίες  μπορούν να επικοινωνούν με τους ακόλουθους τρόπους :

 

·         Τηλεφωνική  επικοινωνία  στα ακόλουθα τηλέφωνα:  213 2039923 ( Κοινωνική Υπηρεσία Αγίων Αναργύρων)  και  2132039958  (Κοινωνική Μέριμνα Καματερού) από  8.00πμ έως 8μμ. 

·         Με  ηλεκτρονική αποστολή μηνύματος στη διεύθυνση : koinoniki@agankam.gov.gr δηλώνοντας  τα ακόλουθα στοιχεία: ονομ/μο, διευθ/ση κατοικιας, τηλ. επικοινωνίας, ηλικία, αιτιολογία μη μετακίνησης από την κατοικία.

 

“Μένουμε Σπίτι” και στηρίζουμε κάθε συμπολίτη που βρίσκεται σε δυσκολία

Μοιράσου την σελίδα