Λεωφορείο Ανακύκλωσης

Μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις της εποχής μας είναι η διάδοση της επιτακτικής ανάγκης για ανακύκλωση και η δημιουργία μιας κουλτούρας με βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την έξυπνη διαχείριση των καθημερινών απορριμάτων.

Το λεωφορείο της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού και την επόμενη βδομάδα θα βρίσκεται στους Αγ. Αναργύρους.

Η εκπαιδευτική αυτή δράση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου. Το λεωφορείο ανοίγει τις πόρτες του κάθε μέρα στις 8.30 το πρωί και τα παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος στην εκπαίδευση ως τις 12.30. Στον 1ο όροφο του λεωφορείου οι μαθητές  μπορούν να παραδίδουν πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες και συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία  της ανακύκλωσης, αφού τα απορρίμματα συμπιέζονται εκείνη τη στιγμή ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν επίσης τρόπους να τα διαχωρίζουν.

Επίσης, ο 2ος όροφος του λεωφορείου αποτελεί μία εκπαιδευτική αίθουσα όπου 33 παιδιά μπορούν να πάρουν μέρος στη δράση που διαρκεί 1 ώρα κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας.

Πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα τη ζωή μας καλύτερη!

Μοιράσου την σελίδα