Ψηφιακή πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω της πύλης Ερμής

Ψηφιακή πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω της πύλης Ερμής στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού  ενημερώνει τους δημότες ότι  μπορούν να έχουν ψηφιακή πρόσβαση σε μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες, και να εκδίδουν πλέον τα πιστοποιητικά μέσω της Κεντρικής Διαδικτυακής Πύλης «ΕΡΜΗΣ» (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/).

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Διαδικτυακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, «ΕΡΜΗΣ» www.ermis.gov.gr  παρέχει σε πολίτες και  επιχειρήσεις πληροφόρηση και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, παρακάμπτοντας τη χρονοβόρα διαδικασία της φυσικής παρουσίας στις υπηρεσίες για την απόκτηση πιστοποιητικών και αιτούμενων δικαιολογητικών.

 Οι δημότες που έχουν ήδη κωδικούς TAXISnet, μπορούν άμεσα να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Πύλης, ως πλήρως πιστοποιημένοι χρήστες, αποφεύγοντας τη διαδικασία της αρχικής εγγραφής.

 Για τη σύνδεση στη Διαδικτυακή Πύλη και την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, απαιτείται υποχρεωτικά η φυσική ταυτοποίηση στοιχείων του δημότη, για μια μόνο φορά, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Προς το παρόν οι υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού είναι για τη χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης, αλλά αφού πρώτα έχει πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση του Δημότη για μία φορά σε ΚΕΠ .

Ακολουθεί το λινκ που ενημερώνει για τις υπηρεσίες που θα είναι άμεσα διαθέσιμες από την Πύλη «Ερμής».

http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/elServices?p_type=1

Μοιράσου την σελίδα