Ημερίδα Ευαισθητοποίησης «Εφηβεία, δυσκολίες και προκλήσεις»

Με  ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2019  το  βιωματικό πρόγραμμα με θέμα: « Εξελίσσομαι, Συμπορεύομαι, Αλλά- Ζω», αφού παρουσιάστηκε σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς μέσω της Ημερίδας Ευαισθητοποίησης με θέμα: «Εφηβεία, δυσκολίες και προκλήσεις»  που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού Αθλητισμού στο 2ο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων.  

   Στόχος του προγράμματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τα θετικά χαρακτηριστικά του εαυτού τους, να ανιχνεύσουν τα εμπόδια στην επικοινωνία που οφείλονται- πιθανόν- στο σύγχρονο τρόπο ζωής και να φτιάξουν τα δικά τους αντίδοτα έχοντας ως εργαλεία την τέχνη, τον πολιτισμό, την άθληση.

  Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες,  αγκάλιασαν  αυτήν  την πρωτοβουλία  και  συμμετείχαν  με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τις βιωματικές παρεμβάσεις με τα παιδιά και συζητήθηκαν τα εργαλεία και τα εφόδια που μπορούν να χρησιμοποιούνται για την καλύτερη αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών της ηλικιακής ομάδας των εφήβων.

 Στην ημερίδα συμμετείχαν ο  κ. Πότσης Ζήσης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και  ο Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καφετζόπουλος.  Το σχεδιασμό και την επιμέλεια υλοποίησης είχαν η Οικονομοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος και η Πρεκετέ Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργός. Στη δράση συμμετείχαν η Αναστασοπούλου Σωτηρία, Ψυχολόγος και από το Κέντρο Κοινότητας οι Ανάγνου Βικτώρια και Ανδρεαδάκη Παρασκευή Κοινωνικοί Λειτουργοί, καθώς και η Κοκκινάκου Γεωργία, Επισκέπτρια Υγείας. Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ανεμοδουριώτη Νίκο. για την εμπιστοσύνη και τη θερμή φιλοξενία στο χώρο του σχολείου.

 

 

Μοιράσου την σελίδα