ΕΓΚΑΙΝΙΑ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Έγιναν την Παρασκευή 17 Μαϊου τα εγκαίνια του ιδιόκτητου νεόδμητου κτιρίου του 3ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καματερού, στο Γεροβουνό στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ικαρίας.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός είναι δυναμικότητας 30 βρεφών και νηπίων με όλες τις απαραίτητες υποδομές – αίθουσα απασχόλησης και  αίθουσα ανάπαυσης των νηπίων, χώρο φιλοξενίας των βρεφών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους διοίκησης και βοηθητικούς, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού, αναψυχής και πρασίνου.

Τα εγκαίνια έκανε ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα  εγκαίνια ενός νέου δημόσιου κτιρίου για κοινωφελείς σκοπούς είναι μια σημαντική στιγμή για τον Δήμο. Γιατί κάθε νέο κτίριο πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες μας για προσφορά καλύτερων υπηρεσιών στους δημότες.Σήμερα εγκαινιάζουμε τον 3ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Καματερού, εδώ στο Γεροβουνό. Είναι το τέταρτο νέο κτίριο Παιδικού Σταθμού που παραδίδουμε για χρήση μέσα στο συνολικό πρόγραμμα μας για στέγαση των Παιδικών Σταθμών του Δήμου σε σύγχρονα ιδιόκτητα κτίρια»Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «Οι Παιδικοί Σταθμοί δεν είναι υπερτοπικές χρήσεις. Πρέπει να βρίσκονται διασπαρμένοι στις γειτονιές για να εξυπηρετούν αποκεντρωμένα τις ανάγκες των οικογενειών. Ο Σταθμός αυτός φτιάχτηκε για να καλύψει  ειδικά τις ανάγκες του Γεροβουνού, μιας γειτονιάς που αναπτύσσεται και είναι γεμάτη νέες οικογένειες. Είναι ο δικός σας Παιδικός Σταθμός.

Όπως όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί που κατασκευάζει ο Δήμος έτσι και ο δικός σας είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για την άνεση των παιδιών, την ασφάλεια τους  που είναι το βασικότερο, το παιχνίδι και τις δημιουργικές δραστηριότητες, την σίτιση και φιλοξενία τους καθ όλο το ωράριο λειτουργίας. Κατασκευασμένος από υλικά φιλικά στο περιβάλλον και με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα όπως πρέπει να είναι κάθε σύγχρονο δημόσιο κτίριο».

Στη συνέχεια ο Νίκος Σαράντης αναφέρθηκε στην συνολική αναβάθμιση της γειτονιάς του Γεροβουνού που υλοποιεί ο Δήμος.  «Το Γεροβουνό πρόσφατα απέκτησε και νέο χώρο για το ΚΑΠΗ.  Μετά το έργο ομβρίων που κατασκευάσαμε σε κάποια σημεία της γειτονιάς που είχαν έντονο πρόβλημα,  έχουμε ήδη πετύχει την χρηματοδότηση επέκτασης και ενίσχυσης ολόκληρου του δικτύου ομβρίων στο Γεροβουνό με προϋπολογισμό 2.200.000.  Ενώ όπως σε όλο το Καματερό, ανακατασκευάζεται συνολικά το οδικό δίκτυο».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ανέφερε ότι είναι  βέβαιος πως «από την προσεχή εβδομάδα που ο Σταθμός θα υποδεχτεί τους μικρούς φιλοξενούμενος του, όλα τα παιδιά θα τον δουν σαν το δεύτερο όμορφο σπίτι τους.   Ώστε να είναι ακόμη ευκολότερη η κοινωνικοποίηση τους και η ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων που πρέπει σε αυτή την τρυφερή  αλλά τόσο κρίσιμη για το μέλλον των παιδιών ηλικία

Καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά μας !»

Στα εγκαίνια και τον Αγιασμό του 3ου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού παραβρέθηκαν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αχαρνών – Ιλίου – Πετρουπόλεως κκ. Αθηναγόρας ο οποίος τέλεσε και τον Αγιασμό. Ο πατέρας Νικόλαος,  πρόεδρος του Βαφειαδακείου Ιδρύματος. Ο πατέρας Γεώργιος του Ι.Ν. Αγίου Τρύφωνα Καματερού. Ο πατέρας Κωνσταντίνος του Ι.Ν. Μυροφόρων και Αναλήψεως Αγίων Αναργύρων. Ο πατέρας Γεώργιος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στα Μυκονιάτικα. Ο πατέρας Κωνσταντίνος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καματερού. Ο πατέρας Τζούλιο του Καθολικού Ναού του Αγίου Φραγκίσκου στους Αγίους Αναργύρους.  Πολλοί Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου. Η Διευθύντρια, οι  Προϊστάμενοι-ες  και υπηρεσιακά στελέχη των Παιδικών Σταθμών του Δήμου και πολλοί κάτοικοι του Γεροβουνού.

 

 

Μοιράσου την σελίδα