«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: KINHΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ»

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στο Σχολείο Β΄ Ευκαιρίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος με θέμα «KINHΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ» που έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Γραφείο Τύπου του Δήμου μας.

Μέσα από τον συνδυασμό της βιωματικής διάδρασης, του θεατρικού παιχνιδιού, της έκφρασης και της αποτύπωσης με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού, στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη των συναισθημάτων που προκαλούνται από τη ρητορική μίσους, η αποτύπωσή τους μέσα από τις διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινής ζωής και η ανάπτυξη θετικών μηνυμάτων που βασίζονται στις αξίες των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το project σχεδιάζεται πάνω σε τρείς άξονες: ευαισθητοποίηση μέσα από παιχνίδι ρόλων (role palying), ανάδειξη συναισθημάτων και φωτογραφική αποτύπωση, φωτογραφική έκθεση και δραματοποίηση κυριάρχων στιγμών.

Το πρόγραμμα είχε ιδιαίτερη απήχηση στους μαθητές στους μαθητές του Σχολείου Β΄ Ευκαιρίας. Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συμμετέχοντες για την φιλοξενία και την συμμετοχή τους.

Να σημειώσουμε ότι η δράση, που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "JUSTICE” "Συμμαχία Θετικών Αγγελιοφόρων για την καταπολέμηση της διαδικτυακής Ρητορικής του Μίσους" αποτελεί μέρος μίας ευρύτερης καμπάνιας ευαισθητοποίησης κατά της Ρητορικής Μίσους προς τους κατοίκους της πόλης.

 

Μοιράσου την σελίδα