ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

 

Σε ανακοίνωση της η παράταξη του κ. Κομματά «Αλληλεγγύη» αναφέρεται σε «καταπατήσεις με την ανοχή της Διοίκησης Σαράντη» που αφορούν την «καντίνα» που λειτουργεί απέναντι από το στρατόπεδο 301.

Επειδή καμία ανοχή δεν έχει υπάρξει από την πλευρά του Δήμου σε καταπατήσεις και παράνομες ή παράτυπες ενέργειες του ιδιοκτήτη της εν λόγω «καντίνας» καλούμε τον κ. Κομματά να είναι περισσότερο προσεκτικός, ιδιαίτερα καθώς οι όποιες ευθύνες τυχόν υπάρχουν αφορούν άλλους φορείς.

Για να απαντήσουμε καταρχήν στα ερωτήματα που θέτει η ανακοίνωση του κ. Κομματά:

Στα πρώτα 5 ερωτήματα η απάντηση είναι μία: Ο χώρος όπου λειτουργεί η «καντίνα» ανήκει στην ΓΑΙΟΣΕ. Με την ΓΑΙΟΣΕ έχει υπογράψει μισθωτήριο ο ιδιοκτήτης της «καντίνας», σ’ αυτήν πληρώνει μίσθιο ή παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες συντήρησης, φύλαξης κλπ του χώρου της ΓΑΙΟΣΕ. Στο σημείο λοιπόν αυτό ο Δήμος δεν μπορεί να δημοπρατήσει «θέση καντίνας σε δημόσιο χώρο» και να δώσει σχετική άδεια.

Στα ερωτήματα για το Πάρκο Σκύλων: Το Πάρκο Σκύλων χωροθετείται στην έκταση που ανήκει στον Δήμο, όχι στην ΓΑΙΟΣΕ. Άρα καμιά σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στην εκμίσθωση του χώρου της «καντίνας» από την ΓΑΙΟΣΕ και στο Πάρκο Σκύλων. Και είναι λανθασμένο να συνδέσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τα θέματα.

Στα επόμενα ερωτήματα (7-11) ο κ. Κομματάς ουσιαστικά επαναλαμβάνει τα 5 πρώτα και η απάντηση είναι η ίδια. Ρωτήστε την ΓΑΙΟΣΕ και για τα τραπεζοκαθίσματα και για τα συμβόλαια και για τις αποφάσεις. Μάλιστα ο κ. Κομματάς αποκαλύπτει με το ερώτημα του «Η ΓΑΙΟΣΕ τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά;» ότι γνωρίζει την ευθύνη της ΓΑΙΟΣΕ για το συγκεκριμένο χώρο. Και αν ακόμη δεν ήταν βέβαιος ότι ο χώρος παραμένει στη χρήση της ΓΑΙΟΣΕ μπορούσε να ρωτήσει. Αλλά επέλεξε να προχωρήσει σε ανυπόστατες καταγγελίες κατά του Δήμου με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

Στο τελευταίο ερώτημα του κ. Κομματά η απάντηση είναι δεδομένη. Ο Δήμος διεκδικεί συνεχώς την παραχώρηση των χώρων που παραμένουν στη χρήση της ΓΑΙΟΣΕ ενώ δεν χρησιμοποιούνται πια από αυτήν.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι αν επιθυμεί ο κ. Κομματάς να αναζητήσει ευθύνες, πρέπει να το κάνει από τον δικό του πολιτικό χώρο.

Προφανώς η «Αλληλεγγύη» και ο κ. Κομματάς πίστεψαν ότι βρήκαν την ευκαιρία να ασκήσουν λαϊκιστική αντιπολίτευση. Ατύχησαν όμως και εκτέθηκαν πολιτικά.

Από την πλευρά του Δήμου είναι σαφές ότι καμιά έγκριση που αφορά τις δικές του αρμοδιότητες δεν έχει δοθεί και δεν θα δοθεί αν δεν τηρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Είναι ακόμη πιο σαφές ότι επιμένουμε στη διεκδίκηση παραχώρησης των υπολοίπων τμημάτων της έκτασης πάνω από την υπογειοποίηση στον Δήμο και του χώρου του ΟΣΕ, ώστε να αποφεύγονται τέτοια προβλήματα και να αξιοποιηθεί συνολικά η έκταση προς το συμφέρον των κατοίκων.

Ελπίζουμε ότι στη διεκδίκηση αυτή θα είμαστε όλοι μαζί, χωρίς μικροπαραταξιακές μικρότητες.

 

 

Μοιράσου την σελίδα