3ΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποίησε ο Δήμος Αγίων Αναργ’υρων - Καματερού στα πλαίσια του έργου με τίτλο Συμμαχία αγγελιοφόρων για την ανάπτυξη και διάδοση θετικών μηνυμάτων ενάντια στη διαδικτυακή ρητορική μίσους” το οποίο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα JUSTICE”. Το πρόγραμμα εστιάζει στο πρόβλημα της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, στα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης και στην προβολή / διάδοση θετικών μηνυμάτων με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων.

Eιδικότερα την Δευτέρα και Τρίτη 2 και 3 Οκτωβρίου υλοποιήθηκε παρέμβαση στους μαθητές του Σχολείου Β' Ευκαιρίας Αγίων Αναργύρων. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για την έννοια της ρητορικής μίσους μέσα από το διαδίκτυο και τις δεξιότητες αντιμετώπισης αυτής, στη συνέχεια συμμετείχαν σε δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού, κατασκευών και δραματοποίησης.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ανακύκλωσης του Δήμου μας Επαγγελματίες Κοινωνικών δομών και δομών υγείας από δήμους της Αττικής, εκπρόσωποι ΜΚΟ και οργανώσεων μεταναστών συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθούν για το επίκαιρο αυτό θέμα αλλά και να εμπλακούν σε βιωματικές δραστηριότητες διαχείρισης περιστατικών ρητορικής μίσους. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νίκος Σαράντης και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Παντελιάς. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο κ. Κορμάς Γιώργος, Ιατρός, Yπεύθυνος Γραμμής Βοήθειας Ελληνικού Κέντρου για το Ασφαλές Διαδίκτυο, ο κ. Νικόδημος Μάινα Ακίνουα, Συντονιστής ΜΚΟ Ασάντε και η κ. Ντίνα Βαρδαραμάτου, Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια Προγραμμάτων Αθήνας, PRAKSIS.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά, περίπου 80 εκπαιδευόμενοι. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία όπου πολίτες και επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν σε ένα εξειδικευμένο αλλά επίκαιρο θέμα, να ανταλλάξουν απόψεις, σκέψεις και συναισθήματα, αποδεικνύοντας πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάσχεση των διακρίσεων, των στερεότυπων και των προκαταλήψεων χτίζοντας έτσι μία συνεκτική και βιώσιμη πόλη.

 

 

 

Μοιράσου την σελίδα