ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας για τα θέματα της πόλης, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, ξεκίνησε την Παρασκευή 05/05/2017 σειρά διαδραστικών παρουσιάσεων σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης με θέμα «Βοηθάμε τα Ζώα – Δημιουργούμε Πολιτισμό». Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.  
Με τον συντονισμό της Αντιδημάρχου, Μαρίας Παπαναγιωτάκη και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου μας, έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες παρουσιάσεις σε αντίστοιχα σχολεία του Δήμου ενώ σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων προγραμματίζονται οι ημερομηνίες και για τις επερχόμενες παρουσιάσεις.
Οι παρουσιάσεις διαρκούν περίπου μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάζεται οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τα κατοικίδια ζώα, ωστόσο περισσότερη έμφαση δίνεται στα αδέσποτα και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Επίσης, παρουσιάζεται το πρόγραμμα δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος για τη διαχείριση του θέματος καθώς και οι δράσεις που προγραμματίζονται. Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, τα παιδιά ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε συζήτηση θέτοντας όλες τις απορίες που έχουν γύρω από τη φροντίδα των ζώων και την προστασία τους και, τέλος, ο εκπαιδευτής ζώων πραγματοποιεί βιωματικές ασκήσεις σχετικά με τα ζώα προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν καλύτερα την πληροφόρηση.
“Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να αναπτυχθεί μια νέα, υγιής και υπεύθυνη στάση απέναντι στα ζώα και αυτό πρέπει να ξεκινά από το σχολείο με τη σωστή ενημέρωση” εξηγεί η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Παπαναγιωτάκη Μαρία.  
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού ήταν ο πρώτος στη Δυτική Αθήνα που υλοποίησε μια τέτοια πρωτοβουλία. Ο Δήμος μας υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, η δράση αυτή σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από μαθητές - γονείς - εκπαιδευτικούς για τη συνέχισή της. 

Μοιράσου την σελίδα