Συμμετοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού στην 5η Εταιρική Συνάντηση Εργασίας για το ευρωπαϊκό έργο Active EUcitizens: Think Global Act Local

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 04 και 05 Ιουλίου 2023 οι εργασίες της 5ης Εταιρικής Συνάντησης Εργασίας του έργου “Active EUcitizens: Think Global, Act Local” στον Δήμο Slanic Moldova, στη Ρουμανία. Η δράση έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Citizens, Equality, Rights and Values Programme (CERV)”. Στη συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι πόλεων και οργανισμών από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Ισπανία.

Το Δήμο ΑΑΚ εκπροσώπησε η Ομάδα Έργου και συγκεκριμένα, η Συντονίστρια του προγράμματος και Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα Λεγάκη Ιωάννα,  η Δντρια Πολιτισμού-Αθλητισμού, κα Κωστή Κατερίνα, η Προϊσταμένη Πολιτισμού κα Κιουτσούκη Μαρίζα. Συμμετείχαν επίσης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Δνσης Π-Α, κος Σωτηρίου Αναστάσιος και ο Δντης του Δημοτικού Ωδείου, κος Χρυσοσπάθης Αριστομένης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναλύθηκαν οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν από τις πόλεις για την επίτευξη του στόχου ανάδειξης του πολιτιστικού και τουριστικού χαρακτήρα, καθώς και η σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ των πόλεων της Αποστολής. Η αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχε στις προγραμματισμένες δράσεις και στις επισκέψεις στους γειτονικούς δήμους,  Targu Ocna και Moinesti, ενώ παράλληλα, είχε την ευκαιρία να αναδείξει στους συμμετέχοντες τις ενέργειες ευαισθητοποίησης και συμμετοχής των πολιτών μέσω του πλήθους δράσεων που υλοποιεί η Δνση Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Η παρουσία του Δήμου ΑΑΚ κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς κατά την έναρξη της Συνάντησης, η Συντονίστρια του προγράμματος πραγματοποίησε παρουσίαση για το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού με έμφαση στην ευρωπαϊκή δράση του Δήμου, τις στρατηγικές προτεραιότητες και το όραμα για ενίσχυση της εξωστρέφειας, του ευρωπαϊκού χαρακτήρα των δραστηριοτήτων της πόλης και του διεθνούς προσανατολισμού. Σημειώνεται ότι η παρουσίαση αυτή και οι συνεντεύξεις που ακολούθησαν, προβλήθηκαν σε απευθείας μετάδοση από μέσα μαζικής επικοινωνίας της Ρουμανίας. (Συνέντευξη από το 22’ και μετά στο link: https://www.youtube.com/watch?v=OQvolXtyu9c )


Για ακόμα μία φορά, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού αποδεικνύει έμπρακτα την ενεργή συμμετοχή του σε ουσιαστικές δράσεις εξωστρέφειας με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και υιοθετώντας καινοτόμες ευρωπαϊκές πρακτικές οι οποίες ενισχύουν την αξία της συμμετοχικότητας και της συμπεριληπτικότητας.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://activeeucitizens.eu/

 

 

Μοιράσου την σελίδα