Πρωτοπόρο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τα σχολεία από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Πρωτοπόρο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τα σχολεία από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που συνδυάζει ψυχαγωγία και εκπαίδευση ξεκίνησε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στα σχολεία της πόλης σε συνεργασία με την ελληνική startup εταιρεία Brainfirst.

Μέσα από ένα καινοτόμο διαδραστικό παιχνίδι σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας τα παιδιά μέσα από τη βιωματική εκπαίδευσή τους παίζουν και ταυτόχρονα ενημερώνονται για τα υπάρχοντα ρεύματα ανακύκλωσης στον Δήμο.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2021 πιλοτικά στο 4ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων, σταδιακά θα επεκταθεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.

Η διάρκειά του είναι μια σχολική ώρα ανά τμήμα, όπου τα παιδιά φορώντας ειδικά γυαλιά τεχνολογίας VR (Virtual Reality), μεταφέρονται σε μία εικονική παραλία της Ελλάδας, η οποία είναι γεμάτη απορρίμματα. Η κάθε ομάδα προσπαθεί να μαζέψει όσα περισσότερα απορρίμματα μπορεί και να τα τοποθετήσει στον κατάλληλο κάδο μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα υπόλοιπα παιδιά παρακολουθούν σε γιγαντοοθόνη την πορεία του παιχνιδιού ενώ συμμετέχουν σε παράλληλες δράσεις και παιχνίδια ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή τους για την ανακύκλωση. Η ομάδα με την καλύτερη απόδοση έχει έπαθλο, ενώ για κάθε συμμετοχή τα παιδιά λαμβάνουν βραβείο περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού τόνισε σχετικά με την καινοτόμα αυτή πρωτοβουλία: «Σε συνεργασία με τη Brainfirst, μια ελληνική startup με τεχνολογικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των μαθητών, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας VR. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τις δράσεις ανακύκλωσης, ιδιαίτερα μέσω των μαθητών μας, που είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές, ξεκινώντας με επίκεντρο τα σχολεία, με σκοπό να επεκταθούμε σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, με κύριο πυρήνα την οικογένεια».

Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις 2 τελευταίες τάξεις των Δημοτικών,  σχεδιάζεται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης του Δήμου, με έξυπνες διαφοροποιήσεις που θα ενισχύσουν τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών.

 

 

Μοιράσου την σελίδα