Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2020

"ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΡΥΠΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ), ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και αστική ανάπτυξη, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου με στόχο να ενθαρρύνει τους κατοίκους των πόλεων να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» (Zero-emission mobility for all), και το σύνθημα "Μετακινήσου υπεύθυνα !", εκφράζουν τον φιλόδοξο στόχο για μια Ευρώπη ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα ως το 2050. Φέτος, στο επίκεντρο της ΕΕΚ είναι η ηλεκτροκίνηση, το ποδήλατο, οι προσβάσεις για όλες τις μετακινήσεις και η πεζοπορία, θέματα τα οποία αναδεικνύει στην πράξη ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού(ΑΑΚ)  στο πλαίσιο της αειφόρου και βιώσιμης πολιτικής που εφαρμόζει στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις/δράσεις του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού (ΑΑΚ) στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ) 2020 δεν θα πραγματοποιηθούν. 

Ωστόσο, ο Δήμος θέλει να περάσει το μήνυμα στους πολίτες ότι η κίνηση και η αλλαγή του τρόπου μετακινήσεων προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην κοινωνία, στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία μας και στην επικοινωνία μεταξύ των πολιτών.

Ειδικά, φέτος, με την πανδημία να απαιτεί ασφάλεια στις μετακινήσεις, το ποδήλατο και το βάδισμα  μπορεί να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο, όταν οι αποστάσεις το επιτρέπουν.

Αλλά ακόμα και όταν η απόσταση δεν το ευνοεί, η ήπια άσκηση που προσφέρει το ποδήλατο και η πεζοπορία βελτιώνουν την ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και συνεισφέρουν στη διατήρηση της καλής διάθεσης.

Δείτε ΕΔΩ μερικά χρήσιμα στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. 

Μοιράσου την σελίδα