Κερδίζω ή χάνω, μαθαίνω να απολαμβάνω

Επιτυχημένη διοργάνωση της ημερίδας «Κερδίζω ή χάνω, μαθαίνω να απολαμβάνω»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων η εκπαιδευτική ημερίδα «Κερδίζω ή χάνω, μαθαίνω να απολαμβάνω». Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρος Τσίρμπας χαιρέτισε την ημερίδα, στην οποία συμμετείχε η αθλήτρια Έρρικα Πρεζεράκου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό μικροί και μεγάλοι να μπορούμε να σηκωνόμαστε και να μην το βάζουμε κάτω στις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται. Γιατί η ζωή δεν είναι μόνο όμορφες στιγμές αλλά και δύσκολες. Να ευχαριστήσω την Έρρικα Πρεζεράκου για την παρουσία της σήμερα εδώ και την πολύτιμη βοήθειά της, τους εργαζόμενους στο Δήμο και την Κοινωνική Υπηρεσία για το σημαντικό αποτέλεσμα και να ευχηθώ σε όλους σας όμορφες γιορτές με υγεία και αισιοδοξία για το μέλλον».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Ζαλακούδης και Σπύρος Κοτσίνης, η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Αργυρούλα Καραγεώργου και η Πρόεδρος Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Κατερίνα Μανταφούνη.

Το καινοτόμο βιωματικό Εργαστήρι  με θέμα: ‘Κερδίζω  ή  χάνω, μαθαίνω να απολαμβάνω”  υλοποιήθηκε για πρώτη φορά  στην πόλη μας μέσα από τη συνεργασία του Δήμου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας  με το  1ο  Δημοτικό   Σχολείο Αγίων Αναργύρων,  την Τετάρτη και τη Πέμπτη 11, 12 Δεκεμβρίου 2019 και ολοκληρώθηκε με την ημερίδα του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου.  

Το εργαστήρι είχε  σαν στόχο την  πολυεπίπεδη ευαισθητοποίηση  τόσο των μαθητών   της  Ε΄  και ΣΤ’  τάξης   του σχολείου, όσο και των  γονέων  σχετικά  με τη διαχείριση των ματαιώσεων  στη ζωή μας.

Η  Έρρικα  Πρεζεράκου, Πρωταθλήτρια  Ελλάδας,  μέσα από την εκπαίδευση  Replace ευαισθητοποίησε τους μαθητές της  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης πάνω  στις προκλήσεις της ζωής και σχετικά με ποιες επιλογές έχουν τα παιδιά,  ώστε να ξεπερνούν τα εμπόδια  που  συναντούν  στην πορεία  τους. Ήταν μία μοναδική εμπειρία όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία  να  συμμετέχουν σε ασκήσεις αυτογνωσίας, συνεργατικότητας και σε διαδραστικά παιχνίδια, όπου κάποιος  χάνει κάποιος κερδίζει αλλά όλοι μαθαίνουν κάτι σημαντικό για τον εαυτό τους.

Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιήθηκε μετά από ενέργειες του Δημάρχου κ. Σταύρου Τσίρμπα και με τη στήριξη της Ερρικας Πρεζεράκου και της ομάδας της, αλλά  και της Διευθύντριας  του Σχολείου κ. Καραγεώργου  Αργυρούλας και του Συλλόγου Διδασκόντων.

 

Μοιράσου την σελίδα