Ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου

Με αφορμή τον εορτασμό του  Οκτώβρη ως μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου, η  Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής   του Δήμου Αγίων Αναργυρων Καματερού  σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου  2019  την εκδήλωση  ευαισθητοποίησης  με θέμα «H σημασία της πρόληψης  στην εμφάνιση και αντιμετώπιση  του  γυναικολογικού  καρκίνου».            

Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της  Κοινωνικής Μέριμνας  στο Δημοτικό κατάστημα Καματερού, Κάδμου  και Κιλελέρ.

Η εκδήλωση  ξεκίνησε με χαιρετισμό  από  τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Πότση  Ζήση  ο οποίος τόνισε τη  σημασία της πρόληψης  και ευαισθητοποίησης του  πληθυσμού σε θέματα υγείας  και ακολούθησε χαιρετισμός από τον κ. Μυρίλα Αναστάσιο, Διοικητικό Διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας. Στη  συνέχεια η  κ. Καλλιόπη Αικατερίνη Σιδώνη, Ιατρός  Κυτταρολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κυτταρολογικού Εργαστηρίου,  του Ελληνικού Ιδρύματος  Ογκολογίας  πραγματοποίησε ομιλία  με θέμα:

«H σημασία της πρόληψης  στην εμφάνιση και αντιμετώπιση  του  γυναικολογικού  καρκίνου» .

Κατά την έναρξη της  εκδήλωσης  η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής κ. Οικονομοπούλου Αγγελική  έκανε παρουσίαση  με θέμα : «Kοινωνικές δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και πρόληψης στο Δήμο Αγίων Αναργύρων  Καματερού», όπου έγινε αναφορά  στις παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες που φιλοξενούνται στο χώρο, καθώς και στη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας,  των Δομών φτώχειας  και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η εκδήλωση αυτή  αποτέλεσε το επισφράγισμα της συνεργασίας με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας,   μιας και ολοκληρώνεται  η παρουσία της κινητής μονάδας  στην πόλη μας. Να υπενθυμίσουμε πως πάνω από 350 γυναίκες  πραγματοποίησαν τεστ Παπανικολάου και μαστογραφία  στα πλαίσια του  προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης  οι  Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ. Σταφυλάς Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής  Κοινότητας Καματερού κ. Δρόσος  Κώστας,  η κ. Αθανασίου Αννα Αντιπρόεδρος της  Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, η κ. Νατάσσα Αγγελή, Συμβουλος  στην Κοινότητα Αγίων Αναργυρων, η κ. Σπανού Μαρία Σύμβουλος στην Κοινότητα Καματερού και πλήθος κόσμου.    Ευχαριστούμε θερμά επίσης τον κ. Αναστασίου Σταύρο,  για την χορηγία  των γλυκισμάτων που προσφέρθηκαν στην εκδήλωση.

Μέσα από τέτοιες δράσεις κάνουμε  πράξη  το σύνθημα «Η πρόληψη σώζει ζωές»  συμβάλλουμε στην  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση  των πολιτών   σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας.

 

Μοιράσου την σελίδα