ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού την Πέμπτη 29/11 πραγματοποίησε συνάντηση με ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και τοπικούς φορείς για την ανάδειξη των προβλημάτων των πολιτών σε θέματα ασφάλειας και την επίλυση τους.

Στην συνάντηση κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του Δημάρχου Νίκου Σαράντη παρευρέθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. ο Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης, Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κ. Σπυρίδων Δόσχορης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Γεώργιος Μακρής και η Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας κα Αλεξάνδρα Μάρκου και εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι του Εμπορικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου, συναρμόδιοι Αντιδήμαρχοι.

Ο Ταξίαρχος κ. Δασκαλάκης ενημέρωσε ότι μετά από κάποια κρούσματα εισερχόμενης από άλλες περιοχές παραβατικότητα έχουν αυξηθεί οι εποχούμενες περιπολίες. Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξάρθρωση σπειρών που δρούσαν εντός και εκτός των ορίων του Δήμου με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη μελών τους.

Όπως ανέφερε, η εγκληματικότητα στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό έχει μειωθεί το έτος 2018 κατά 40% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της ΕΛ.ΑΣ. η πόλη μας είναι η ασφαλέστερη στην Δυτική Αθήνα και Αττική.

Από την πλευρά του Δήμου και των φορέων της πόλης αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί και οι ανάγκες για την περαιτέρω βελτίωση της αστυνόμευσης. Έγινε αναφορά στην καλύτερη αστυνόμευση των περιοχών γύρω από τα σχολεία, των σημείων όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και επίσης κατά τις νυχτερινές ώρες σε σχέση και με την διανυκτέρευση των φαρμακείων.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε την συνεργασία όλων, την ενημέρωση του τοπικού Α.Τ. για κάθε παραβατική ή ύποπτη συμπεριφορά ώστε να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι εγκληματικές ενέργειες. Ενώ οι περιπολίες στον Δήμο θα γίνουν ακόμη συχνότερες και θα καλύπτουν ακόμη μεγαλύτερη διαδρομή.

Ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης δεσμεύτηκε ότι με την συνεργασία Δήμου, τοπικών φορέων και της ΕΛ.ΑΣ οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό θα είναι οι πλέον ασφαλείς πόλεις.

 

Μοιράσου την σελίδα