ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,

Εκφράζω τις πιο θερμές ευχές μου για μια καλή σχολική χρονιά. Το κουδούνι της πρώτης μέρας να μας βρει όλους χαρούμενους, αισιόδοξους, γεμάτους θέληση για δημιουργική δουλειά και πρόοδο.

Τα σχολεία του Δήμου μας είναι αφιερωμένα στην μελέτη και την μάθηση αλλά και στην σωματική, πνευματική και ψυχική καλλιέργεια της νέας γενιάς μας. Πιστεύω ότι και φέτος, όπως τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι το επίκεντρο της ζωής σε κάθε γειτονιά. Οι αύλειοι χώροι τους θα γεμίζουν από το γέλιο και το παιχνίδι των παιδιών. Οι αίθουσες εκδηλώσεων τους θα φιλοξενήσουν επιμορφωτικές δραστηριότητες και δράσεις πολιτισμού. Κοινός στόχος όλων μας είναι η διαμόρφωση υπεύθυνων μελλοντικών πολιτών, αξιόλογων προσωπικοτήτων εφοδιασμένων με γνώσεις, δεξιότητες, αξίες και ιδανικά.

Θα απευθυνθώ ιδιαίτερα στους πιο μικρούς και στους πιο μεγάλους από τους μαθητές και τις μαθήτριες μας. Εσείς τα πρωτάκια μπαίνετε σε ένα καινούργιο κόσμο, γεμάτο νέα θαύματα. Να νιώθετε ότι οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του σχολείου σας αγαπούν και θα σας φροντίσουν σαν να ήταν οι γονείς σας, να δείτε το σχολείο σαν ένα δημιουργικό, όμορφο, νέο παιχνίδι μαζί με τους καινούργιους φίλους που θα κάνετε εδώ.

Οι νέοι και νέες που είσαστε στην τελευταία τάξη του Λυκείου είστε προετοιμασμένοι για μια χρονιά έντονης προσπάθειας που αποτελεί το εισιτήριο για το μέλλον που επιθυμεί να χαράξει ο καθένας και η καθεμία από σας. Εύχομαι αντοχή, καθαρή ματιά, αισιοδοξία και κάθε επιτυχία.

Η διαρκής συντήρηση των σχολικών κτιρίων είναι σταθερό μέλημα μας, νέες ανάγκες προκύπτουν συνεχώς από τη φυσιολογική φθορά λόγω χρήσης. Το μεγαλύτερο μέρος των φετινών εργασιών συντήρησης και επισκευής έχει ολοκληρωθεί από τα συνεργεία του Δήμου και σε λίγες μέρες ξεκινάει εξωτερική εργολαβία για τις λοιπές ανάγκες.

Τα σχολεία για τους επόμενους 9 μήνες θα είναι το δεύτερο σπίτι κάθε μαθητή και μαθήτριας και σας καλώ όλοι μαζί να τα προσέξουμε και να τα φροντίσουμε όπως την κατοικία μας. Ο Δήμος θα είναι και φέτος σε συνεχή συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολείων και του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για σχολεία καθαρά, ασφαλή, χαρούμενα, φιλικά στις ανάγκες όλων των παιδιών.

Εκ μέρους του Δήμου και ολόκληρης της τοπικής μας κοινωνίας, καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες.

Μοιράσου την σελίδα