ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΝΙΚΟ ΤΟΣΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Το κείμενο της επιστολής που απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος στον Υπουργό, έχει ως εξής:
"Κύριε Υπουργέ,
Μετά και την χθεσινή εγκληματική ενέργεια που έλαβε χώρα σε κεντρικό σημείο της πόλης των Αγίων Αναργύρων, η ανησυχία των κατοίκων για την ελλιπή αστυνόμευση του Δήμου μας αυξάνεται. Ανησυχία που έχουμε εκφράσει προς εσάς και με αφορμή την απομάκρυνση του Α.Τ. Καματερού, παρά την κομβική θέση της πόλης του Καματερού σε μια από τις εισόδους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.
Η μεγάλη έκταση και το ιδιαίτερο, επίμηκες σχήμα του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού καθιστούν δυσχερές το αστυνομικό έργο και κυρίως απαιτούν την διαρκή παρουσία των αστυνομικών στο δρόμο, στις γειτονιές του Δήμου.
Σας τονίζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα ανεχθούμε να αποτελέσει τετελεσμένο γεγονός η μετατροπή του Δήμου μας σε ζώνη ανομίας, είτε με την ανοχή στην διάχυτη παραβατικότητα είτε, πολύ περισσότερο, με τη μεταφορά των συγκρούσεων του υποκόσμου στις φιλήσυχες γειτονιές μας.
Γεγονότα όπως το χθεσινό ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας μέσα στους δρόμους της πόλης δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια. Χρειάζεται άμεση δράση και μια πολιτική μηδενικής ανοχής στην οργανωμένη εγκληματικότητα, στην οποία θα έχετε την πλήρη στήριξη μας.
Ζητάμε να καθιερωθούν περισσότερες και πιο συχνές περιπολίες της ΕΛΑΣ, μια συνεχής παρουσία της Αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές του Δήμου μας. Άρα την ενίσχυση του Α.Τ. σε προσωπικό και μέσα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις απαιτήσεις της αποστολής του.
Οι Άγιοι Ανάργυροι και το Καματερό δικαιούνται την διασφάλιση της ασφάλειας των κατοίκων τους σε ισότιμο βαθμό με κάθε άλλη περιοχή της Αττικής. Κάθε διάκριση στον κρίσιμο αυτό τομέα θα συναντήσει πλέον την δυναμική αντίδραση μας.
Με βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε και συμμερίζεστε την ευαισθησία μας, αναμένουμε την έμπρακτη ανταπόκριση σας.

Μοιράσου την σελίδα