ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΑΙΖΩ & ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ"

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών, στο πλαίσιο σχεδιασμού και εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας, υλοποιούν ένα καινοτόμο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «Παίζω και μαθαίνω για τη Διατροφή», που απευθύνεται στα παιδιά που φοιτούν στούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης μας και έχει ως στόχο της ενημέρωσή τους σχετικά με την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μέσω δημιουργικού παιχνιδιού και διαδραστικών μέσων.

Η δράση πραγματοποιείται από τους συνεργάτες του Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020” του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) καθώς και προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Τσάκωνα Βιβή, Διαιτολόγο - διατροφολόγο συνεργάτρια του ΑΣΔΑ και τη Σταυροπούλου Χρύσα, Νοσηλεύτρια – Ειδικό εφαρμογών διαιτητικής της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Η δράση ξεκίνησε από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 και υλοποιείται και στους οκτώ Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας. Ήταν μία καινοτόμα πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από το προσωπικό και από τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου μας με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αποδεικνύοντας ότι η φροντίδα της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας αποτελεί προτεραιότητα της Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου μας .

 

Μοιράσου την σελίδα