ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Τους νέους και νέες του Δήμου που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τις χρονιές 2015-16 και 2016-17 βράβευσαν ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και η Ένωση Γονέων. Μιλώντας προς τους φοιτητές και φοιτήτριες του Δήμου πριν την απονομή των βραβείων ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης αναφέρθηκε στην πολλαπλή αξία της εκπαίδευσης για τους νέους ανθρώπους: «Η συνέχιση της μόρφωσης και η εξειδίκευση της που επιτυγχάνεται μέσα από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ΚΑΙ αυτοσκοπός. Ανεξάρτητα αν οι σπουδές είναι θεωρητικές ή θετικές ή οικονομικές ή εφαρμοσμένες, υπάρχει ένας πυρήνας γνώσεων που μεταδίδεται μέσα από αυτές που βελτιώνει την προσωπικότητα μας και την ικανότητα μας να διαχειριζόμαστε τη ζωή μας.

Αλλά και αν βάλουμε ως προτεραιότητα την αυριανή σταδιοδρομία του καθενός, να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι σύγχρονες κοινωνίες είναι κοινωνίες της γνώσης και της ειδικευμένης εργασίας. Οι θέσεις απασχόλησης στο μέλλον θα εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις ειδικές δεξιότητες με τις οποίες είναι εφοδιασμένος ο καθένας. Οι οικονομικές καταστάσεις έρχονται και παρέρχονται, για σας τους νέους όλη η κρίση που περάσαμε θα είναι αύριο απλώς μια ανάμνηση. Η αισιοδοξία είναι έμφυτη στους νέους ανθρώπους και με αυτήν πρέπει να οπλιστείτε. Το μέλλον είναι στα χέρια σας, φροντίστε να το διαμορφώσετε καλύτερο από το παρόν».

Ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στους φοιτητές και φοιτήτριες του Δήμου, στους εκπαιδευτικούς τους και στους Γονείς και κηδεμόνες που εργάστηκαν παράλληλα με τα παιδιά για τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτυχία τους.

 

Μοιράσου την σελίδα