ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1500 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ολοκληρώθηκε ο οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών της Α’ και Β’ τάξης Δημοτικού και ο ορθοπεδικός έλεγχος των μαθητών της Α’ τάξης Γυμνασίου στα σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού,

Κατά τον οδοντιατρικό έλεγχο τα παιδιά ενημερώθηκαν για την υγιεινή των δοντιών, τις διατροφικές συνήθειες που συμβάλλουν στην πρόληψη των παθήσεων των δοντιών και τις πρακτικές στοματικής υγιεινής. Ενημερώθηκαν από τους οδοντίατρους του ΠΕΔΥ Αγίων Αναργύρων συνολικά 1258 μαθητές και μαθήτριες.

Επίσης πραγματοποιήθηκε προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος (κατόπιν συγκατάθεσης των γονέων) σε 877 μαθητές και μαθήτριες.

Ορθοπεδικός έλεγχος για μυοσκελετικές παθήσεις (κύφωση, σκολίωση) πραγματοποιήθηκε από ορθοπεδικούς γιατρούς σε 411 μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου.

Η αγωγή υγείας στις σχολικές ηλικίες αποτελεί σημαντικό μέρος της συνολικής πρόληψης στην υγεία και ένα εφόδιο για την σωστή ενημέρωση και δραστηριοποίηση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Τα προγράμματα οδοντιατρικού και ορθοπεδικού ελέγχου υλοποιήθηκαν σε συνεργασία από το ΠΕΔΥ Αγίων Αναργύρων και τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού με το συντονισμό της Αντιδημάρχου Παιδείας κας Παναγιώτας Καρκαλέτση και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Μοιράσου την σελίδα