35 ΝΕΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του Πειραματικού Λυκείου Αγ. Αναργύρων "Απλά....Μαθήματα Ζωής" με θέμα: "Μεταμόσχευση μυελού των οστών της εθελοντικής προσφοράς" στον δημοτικό κινηματογράφο "ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ", το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:30.
Μέτρο της επιτυχίας της ημερίδας ήταν οι 35 συμπολίτες μας που δήλωσαν εθελοντές δότες μυελού των οστών, αριθμός πολύ σημαντικός για αντίστοιχες εκδηλώσεις.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και σε συνδιοργάνωση της ΕΛΜΕ Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και των σχολείων των νοσοκομείων Παίδων "Αγία Σοφία" και Α.&Π. Κυριακού ενώ είχε τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της ΔΕΠΠΣ, του συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" και του Δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού.


Το καλωσόρισμα των ομιλητών έκανε η διευθύντρια του Πειραματικού Λυκείου κ. Αθηνά Ανδριανοπούλου, ενώ ακολούθησαν ομιλίες από τους κ. Λαμπρινή Παπατσίμπα (εκπαιδευτικό και μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ε.Λ.Μ.Ε.Π.Π.Σ.), κ. Στέλιο Γραφάκο (αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής αιματολογίας-ογκολογίας), Δρ. Θεοδόσιο Μανώλη (Κλινικό Βιοιατρικής έρευνας & Βιοηθικής ογκολογίας), κ. Μάνια Βιδαλάκη (Κλινική ψυχολόγο), κ. Μαρία Παγώνη (Διευθύντρια Αιματολογικής - Λεμφωμάτων κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γ.Ν.Α.), κ. Περσεφόνη Κακούρη (οδοντίατρο και Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.) καθώς επίσης και άλλους ομιλητές καλύπτοντας όλο το φάσμα της ημερίδας.
Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Παναγιώτα Καρκαλέτση που αναφέρθηκε στη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και στην ανάγκη αύξησης των δοτών μυελού των οστών μέσα από την απλή και ανώδυνη διαδικασία της αιμοδοσίας.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με το μουσικό αφιέρωμα για τον εθελοντισμό από την ορχήστρα του σχολείου.

 

Μοιράσου την σελίδα